Суббота, 11.05.2024, 23:15

SunCity

Главная » 2015 » Апрель » 7 » ​Миру – бути!
13:39
​Миру – бути!
Миру – бути!
У п’ятницю, 3-го квітня, в міському Палаці культури пройшов благодійний марафон «Дорогами добра». Завдяки влаштованому аукціону  було зібрано 15 633 тис грн для 79-ї аеромобільної бригади. Незабаром, на  ці кошти волонтери зможуть придбати нашим захистникам лазерний дальномір.
Усі ми вже давно знаєм, що Україна  знаходиться в стані неоголошеної війни - частина країни в огні! Зараз там знаходяться також і наші іллічівці…Внаслідок протистоянь гинуть люди…Тому організатори цього благодійного марафону закликали бути небайдужими, відгукнутися та взяти участь у подальшому вирішенні долі наших бійців, долі країни та нашого майбутнього в цілому.
Організаторами стали ГО «Гідність» на чолі з Катериною Чегаринською, голова міської організації «Червоного Хреста»  Володимир Ромайкін та волонтер із спільноти «Небайдужий народ» (Одеса)  Ірина Оржинська.  Також на благочинний захід було запрошено солдата батальону «Айдар»Олександра Нікулишева. Свою підтримку в організації благодійної ярмарки надав магазин української символіки  «Укроп shop". Значний внесок зробилаЛюдмила Андрієвська - голова  ініціативної групи "Об’єднання «Самопоміч»". Інформаційною підтримкою марафону стали редакція«Вечірній Іллічівськ» та телеканал «ГРАНІ».
-          Ми їздимо на передову - кожен з нас побував там. Тому лоти, які ми сьогодні підготували для аукціону – це досить дорогоцінні для нас речі. Ми отримали їх  саме там, на передовій, від хлопців на дяку за наші візити. Кожен напис на прапорі дійсно дорогий для нас, але враховуючи ті обставини, які ми маємо на сьогоднішній час у нашій країні, ми  розуміємо, що зараз набагато важливіше привезти для них те, що врятує їхні життя - поділилась Ірина Оржинська.
Серед присутніх були представники міської ради: заступник Іллічівського міського голови – Сергій Білюк,  депутат ВР України Василь Гуляєв таОлексій Кобильніков – депутат Іллічівської міськради. Мер Валерій Хмельнюк, нажаль, особисто завітати на аукціон не зміг, але від себе просив передати спеціальний лот.
Від імені мера Сергій Білюк висловив подяку усім бійцям-іллічівцям, які боронять наші кордони на Сході, а також присутнім, що виявили небайдужість та зробили особистий внесок: -         
Все, що наші бійці роблять на сході України – це для того, щоб тут, у нас, був мир.
Він символічно показав усім присутнім цей мир - фотоальбом Іллічівскька, який з найкращими побажаннями, підписав Валерій Хмельнюк.
До акції приєднались також і наші маленькі таланти Ганна Комякова та Софія Ахназарова з піснею «Не уроните шарик». Дмитро Чеботар разом із колективом дитячої школи телебачення запалили свічечки і заспівали «Молитву за Україну». Виконання дітей просто доторкнулось до самих краєчків душі – потекли материнські сльози… «Мамо, не плач» - співала Натяля Петренко. Виступив також зразковий ансамбль танцю «Барвінок».  Наприкінці заходу, разом із народним ансамблем «Дана» виконала пісню «Україна – це я» лауреат всеукраїнських та міжнародних фестивалів і конкурсів, солістка Одеського обласного центру української культури Олена Таркановська.
Найперший лот – прапор та шеврон від морських піхотинців придбалаЛюдмила Андрієвська - голова  ініціативної групи "Об’єднання «Самопоміч»".  Саме вона завдала високу планку придбання патріотичних лотів. За її прикладом майже всі вони були викуплені не менше ніж за дві тисячі гривень. Завдяки пані Людмилі, прапор та шеврон тепер поповнить музейну колекцію нашого міста.
Наступний лот – гільза від снаряду самохідної Гаубиці тепер належитьВасилю Бугайчуку голові ВО «Батьківщина»  в Іллічівську. Прапор 79-ї окремої аеромобільної бригади Миколаєва («Кіборгів») – «Ніхто, крім нас»внаслідок жорстких змагань, дістався Дмитру Кришмарю помічнику народного депутата Василя Гуляєва.
Прапор, підписаний на передовій бійцями 28-ї механізованої бригади придбавВасилій Гуляєв. Наступний лот - гільзу від снаряду гаубиці купив теж Народний депутат. Він одразу ж попросив передати  її  до міського музею.
Футляр від РПГ (ручного протитанкового гранатомету) придбав замголови Іллічівська –  Сергій Білюк. За проханням Валерія Яковича, цей пам’ятний лот тепер буде знаходитись у нашій міськраді.
Наступний лот - набір бійця,купив Андрій Білий, керівник комунального підприємства «Муніципальна міліція». А ось останній і спеціальний лот – «лот-сюрприз» від нашого міського голови придбав  Олексій Кобильніков.
Від щирого серця зичимо усім, хто приймав участь та був присутнім на благодійному аукціоні. Можливо, ще не всім доволі ясно, що собою являють такі заходи, але настане день, коли всі зрозуміють, що саме нас всіх об’єднує…Хочеться зауважити, що благодійний марафон, перш за все, покликаний не стільки зібрати кошти для воїнів АТО, скільки запалити іскринку добра в наших серцях, щоб згодом від цієї іскринки розгорілося полум’я доброти і любові…
Олена Васюкова
фото: Наталія Смирнова
По информации: http://vi.od.ua/
Категория: Общие новости города | Просмотров: 383 | Добавил: Сокол | Теги: Новости, благотворительность, ильичевск, Вечерний Ильичевск | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Категории раздела
ПОГОДА [52] СООБЩАЕТ 101 [94] СООБЩАЕТ 102 [48] СООБЩАЕТ 103 [3]
Новости ИМТП и порта [91] Новости отдела Культуры [12] Общие новости города [154] Новости Ит-3 [13]
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Апрель 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архив записей
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 28
Мини-чат
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0